Deaktivere en VPN-tilkobling for individuelle apper

Slik velger du apper som skal kobles til Internett uten å bruke VPN:

1. Åpne Kaspersky-appen.
  2. Gå til VPN > Innstillinger .
  3. Trykk på Delt tunnelering og slå på bryteren i øvre hjørne for å slå på funksjonen.
  4. For å finne en app du vil deaktivere VPN for, trykk på søkeikonet og begynner å skrive navnet på appen i søkefeltet.
  5. Trykk på bryteren for å deaktivere VPN-tilkoblingen for denne appen.

Du kan også deaktivere VPN-tilkoblingen for individuelle apper ved å trykke på bryteren ved siden av appen i listen over apper som vises når du åpner Delt tunnelering.

6. For å deaktivere VPN-tilkoblingen for alle appene i listen, trykk på Deaktiver for alle -knappen.

Hvis du endrer innstillingene for Delt tunnelering mens du er tilkoblet VPN, må du koble til VPN på nytt for å bruke de nye innstillingene.

Kaspersky VPN prioriterer Delt tunnelering fremfor Smart beskyttelse. Dette betyr at hvis du deaktiverer VPN-tilkoblingen for en app i Delt tunnelering, men også konfigurerer Smart beskyttelse for å sikre den appens tilkobling, ignorerer Kaspersky VPN Smart beskyttelse-innstillingen og lar appen koble seg til uten å bruke VPN.

Hvis både Avbruddsbryter og Delt tunneling er på, vil ikke apper med VPN-tilkoblingen deaktivert i Delt tunnelering bruke VPN. For alle andre apper vil Avbruddsbryter kutte Internett-tilkoblingen hvis VPN-en synker.